Mød Emma-Catrine Hviid, Head of UX & Design: ”Her kan dit arbejde komme bredt ud og gøre en forskel”

Emma-Catrine Hviid har et hjerte, der banker for IT, forskelligheder og tillid. Hun er opvokset i den lille by Brabrand uden for Århus, men bor nu på Amager sammen med sin kæreste, Lena, og deres to børn. Til daglig arbejder Emma-Catrine som Head of UX & Design i Nykredit, hvor hun og hendes team har ansvaret for at optimere brugeroplevelsen på Nykredits platforme. Når hun ikke sidder i Nykredit, så er hun boardmember i Women in Tech. 

Hver morgen hopper Emma-Catrine på sin Christianiacykel og tramper i pedalerne hen over Langebro til Nykredits hovedkontor. Emma-Catrine leder UX & Design-teamet i Nykredits afdeling Digital, Change and IT, og her har hun 13 UX-designere under sig.

”Som leder har jeg muligheden for at sætte en vision for, hvor vi skal hen i fællesskab. Det er mig, der har ansvaret for at trække i retning af, at vi arbejder transparent, og at vi alle sammen har det samme mål.”

Emma-Catrine Hviid

Den gode brugeroplevelse er en væsentligt konkurrenceparameter i mødet mellem kunderne og virksomheden. Hertil er UX & Design teamet ansvarlig for at designe den gode brugeroplevelse og sikre at vores produkter og services imødekommer brugernes behov og forretningens krav. De er et team af specialister som blandt andet laver kunderejser, tegner prototyper, brugertester og laver det endelig design. Emma-Catrine taler hurtigt og passioneret, da hun fortæller:

»Noget af det, der har overrasket mig allermest ved at arbejde i Nykredit, er kulturen. Der er rigtig god kommunikation mellem medarbejdere og ledere, og der er virkelig fokus på, hvordan man bedst kan udvikle den individuelles potentiale. Nykredit er en buffet af muligheder. Du kan arbejde med det, du føler skaber værdi. Der er plads til at være proaktiv og tage taktstokken. Det giver nemlig mange udfordringer og muligheder for optimering - og gode chancer for, at dit arbejde kan komme rigtig bredt ud og gøre en forskel for mange mennesker.»

 

Hands-on lederudvikling skaber refleksion og handling

Med et Medarbejderløfte om, at vi vil sikre udvikling til de medarbejdere, der vil og kan, er udvikling altid på agendaen i Nykredit. Og det gælder i høj grad også vores ledere. Derfor deltager alle ledere i Nykredit også i vores interne lederudviklingsprogram, Winning the Double-akademiet. Programmet er skruet sammen for at styrke lederne i det, vi kalder ”Forenet kan vi mere-ledelse”. Emma-Catrine forklarer:

 

»Jeg har været på mange kurser. Og Winning the Double-akademiet … det ligger klart i top tre af alle kurser, jeg har været på. Det var relaterbart til Nykredit. Der var en rød tråd igennem hele forløbet. Og der var rigtig meget erfaring, som blev delt ud. Samtidig får vi en god chance for at danne netværk blandt andre ledere på tværs af virksomheden. Emnerne nutidige og dykker godt ned i de udfordringer, vi står over for i Nykredit, og som vi ledere skal være klædt på til at varetage. Det er hands-on til det yderste.»

 

Og når Emma-Catrine siger hands-on, så er det fordi, at Winning the Double-akademiet også har givet hende nye leder-værktøjer, som hun tager med tilbage til sine medarbejdere:

For det, der gør Nykredit stærkt, er vores forskelligheder, og hvordan vi belyser dem.

Emma Catrine Hviid

 

»Jeg vil reflektere meget mere over, at vi som mennesker kan se forskelligt på tingene. For det, der gør Nykredit stærkt, er vores forskelligheder, og hvordan vi belyser dem. Og nej, det er ikke rocket science: Men vigtigheden af at kunne give feedback med fokus på, hvordan man bedst kan udvikle den individuelles og teamets potentiale – det er noget, som jeg gerne vil blive endnu bedre til. Det kan bare være rigtig svært, og man skal virkelig øve sig i at give den gode feedback.»

 

I træningen på Winning the Double-akademiet er emnet ’psykologisk tryghed’ et vigtigt element. Og Emma-Catrine har sit helt eget take på, hvordan det kan komme til udtryk i praksis:

»Jeg har indført mit eget koncept i teamet: F***-up Friday. Hver fredag skiftes vi til i teamet at præsentere og reflektere over en fejl, vi har begået, og derefter får man feedback fra teamet. Det lærer vi alle sammen noget af. Jeg startede konceptet for et år siden, og lagde selv ud med at fortælle om en fejl, jeg havde begået: Jeg havde undervurderet et kæmpe projekt. "Det vil tage et par måneder," havde jeg meldt ud. I stedet tog det 6. Det er en sjov og svær øvelse at tale åbent om sine fejl, men min oplevelse er, at det skaber tillid i teamet.»

Der er ingen lige veje i udvikling

Efter sin gymnasie tid i Brabrand rev Emma-Catrine rødderne op og flyttede alene til London for at læse filmvidenskab på London University. Da hun vendte hjem fra London, skiftede hun spor fra filmverdenen og søgte i stedet for ind på lærerseminariet. Efter at have undervist kost- og ungdomsskoleelever i 6 år, sadlede Emma-Catrine om endnu en gang og begyndte at læse Digital Design and Communication på IT-Universitetet:


»Jeg har et stort videbegær. Jeg har altid elsket at lære nyt, og jeg tror på, at vi skal blive ved med at udfordre og udvikle os hele livet.»

 

Derfor agerer Emma-Catrine også boardmember i virksomheden Women In Tech. Women In Tech har til mission at få flere kvinder ind i tech-industrien, og så hjælper organisationen unge, kvindelige iværksættere frem i lyset. I samme ombæring er Emma-Catrine også mentor i Women In Tech’s mentorprogrammer, hvor deltagere blandt andet undervises i machine learning og iværksætteri.

 

Kvinder har længe været i mindretal i IT-branchen, men det mærker Emma-Catrine ikke til i hendes team:

 

»Det er vigtigt at have diversitet på en arbejdsplads – det skaber også udvikling for os alle og for forretningen. Det er lige meget, om det drejer sig om køn, alder, baggrunde, etnicitet eller andet. Diversitet medfører forskelligheder og dermed forskellige måder at angribe et problem på. For mig at se, er diversitet grundbasen til, at vi i Nykredit kan udvikle og levere produkter, som vores kunder elsker.»