God skik for boligkredit øger robustheden på Københavns ejerlejlighedsmarked

7. juni 2018: Nykredit analyse af boligmarkedsanalytiker, Jacob Isaksen, og bolig- og formueøkonom, Mira Lie Nielsen.

Den 1. januar 2018 trådte god skik for boligkredit i kraft. Fra den dag var det ikke længere muligt for de husholdninger med høj gæld og en høj belåningsgrad at vælge frit blandt låntyperne til at finansiere et boligkøb. Reglerne er især rettet mod det københavnske boligmarked, hvor der de senere år har været stor fart på såvel priser som antallet af handler.

 

Vi har i nedestående analyse vurderet på udviklingen siden reglernes indførsel, og finder bl.a. at handelsaktivitet og prisudviklingen er dæmpet på det københavnske ejerlejlighedsmarked. Samtidig vælger færre boligkøbere de variabelt forrentede lån uden afdrag til fordel for lån med fast rente og afdrag.

Udviklingen reducerer risikoen for, at priserne løber fra den underliggende udvikling i økonomien, og samtidig øges boligkøbernes modstandskraft over for prisfald og rentestigninger.

Kontakt

Mira Lie Nielsen

Housing Economist: Advises and inspires homeowners - on housing financing and prices, forecasts and advisory recommendations on household wealth and debt. 

Tel: +45 44 55 25 50

Mobile: +45 41 24 98 37