13.000 boligejere lander laveste rente nogensinde i Totalkredit

26. juni 2018: Økonomisk kommentar af chefanalytiker, Jeppe Borre

I dag får knap 40.000 boligejere med F-kort i Totalkredit fastsat ny rente på lånet gældende fra på søndag. En tredjedel af boligejerne lander lige akkurat den laveste rente i historien i Totalkredit i forbindelse med rentetilpasning eller renteregulering. Lånet har halvårlig rentebinding og har slået F1 af pinden som lånet til boligejere, som efterspørger korteste rentebinding.

En tredjedel af boligejerne lander lige akkurat den laveste rente i historien i Totalkredit i forbindelse med rentetilpasning eller renteregulering. Lånet har halvårlig rentebinding og har slået F1 af pinden som lånet til boligejere, som efterspørger korteste rentebinding.

Tiden med negative renter er langt fra forbi, og omkring 13.000 boligejere kan i dag se frem til at få den laveste rente nogensinde i Totalkredits historie. Renten lander på -0,2922%, som er et kvart mulehår fra den eksisterende rekord på -0,2898%, som blot har holdt stand i et halvt år. Vi skal altså helt ud på tredje decimal, men ikke desto mindre en ny bundrekord.

Samlet set får F-kort-lån for mere end 66 mia. kr. fastsat ny rente, som er delt op i tre forskellige obligationer med tre forskellige rentetillæg og dermed tre forskellige renter på lånene. Hvilken rente, boligejerne får, afhænger af, hvornår lånet er optaget. Boligejere med den nye rekordlave rente på -0,29% har optaget lånet i perioden 2014 til foråret 2015 eller fra sommeren sidste år og indtil midten af juni i år.

De to øvrige renter lander på -0,18% for boligejere, som har optaget F-kort i perioden fra foråret 2015 til foråret 2016. Lån optaget i perioden foråret 2016 til sommeren 2017 får en rente på 0,15%.
Herudover er en fjerde obligation netop åbnet for tilbud for nye F-kort-lån. Her er renten i dag fastsat til -0,25%.

Den negative rente på F-kort får boligejeren glæde af i form af et øget afdrag – også på et afdragsfrit lån. Har man et afdragsfrit lån med bundrekorden på -0,29%, vil man opleve at afdrage knap 1.500 kr. pr. mio. det næste halve år.

Renter i minus er et udtryk for generelt hamrende lave renter
Den rekordlave minusrente på F-kort er et udtryk for, at renterne er hamrende lave generelt. Det fastforrentede 30-årige 2%-lån ligger over kurs 99, og netop fast rente er populært hos boligejerne i øjeblikket. Fast rente har således udgjort 2 ud af 3 lånetilbud i Totalkredit i 2018, og boligejerne sikrer sig i højere grad mod fremtidige rentestigninger.

Kontakt

Jeppe Juul Borre

Chief Analyst: Advises and inspires the Danes on loan financing based on current interest rates and relevant mortgage products.

Tel: +45 44 55 25 51

Mobile: +45 26 81 22 75