Nykredits grønne realkreditobligationer

Nykredit ønsker at bidrage til den grønne omstilling. Næsten 40% af det samlede energiforbrug stammer fra bygninger, og Nykredit har derfor siden maj 2019 udstedt grønne realkreditlån og obligationer, hvis mål er at gøre det mere attraktivt at finansiere energivenlige ejendomme. Bygningerne skal have et energimærke A eller B eller et tilsvarende certifikat for at kunne finansieres med Nykredits grønne realkreditobligationer.

”Som landets største udlåner er vi optaget af, at vores udlånsforretning virker til gavn for samfundet. Med dette initiativ kan vi forhåbentligt bidrage til at reducere det energiforbrug, der stammer fra bygninger, ved at gøre det mere økonomisk fordelagtigt at have energivenlige ejendomme,” siger koncerndirektør i Nykredit Anders Jensen.

Som landets største udlåner er vi optaget af, at vores udlånsforretning virker til gavn for samfundet.

Anders jensen, Koncerndirektør

Nykredits Green Bond Framework sætter rammerne for hvilke ejendomme, der kan finansieres med grønne realkreditobligationer. Det beskriver desuden, hvordan Nykredit vil identificere og udvælge ejendommene samt lave ’impact reporting’.

Sustainalytics har lavet en uafhængig vurdering af Nykredits Green Bond Framework og har vurderet, at det er troværdigt og overholder de fire komponenter, som er indeholdt i International Capital Market Association’s Green Bond Principles 2018.

Nykredit har desuden fået udarbejdet en uafhængig rapport om danske energimærker og bygninger af ingeniørfirmaet MOE.

Læs mere om Nykredits arbejde med samfundsansvar.