Nykredits grønne obligationer

Ansvarlighed er inkorporeret i vores virksomhedsstrategi: "Vi vil være hele Danmarks foreningsejede og samfundsansvarlige finansielle virksomhed."  

Vi er optaget af at hjælpe vores kunder med at foretage bæredygtige valg ved at have en højere finansieringsandel med positive indvirkninger i et bredt produktudvalg. Med vores Green Bond Frameworks forsøger vi at kanalisere flere investeringer mod bæredygtige aktiver og dermed øge den positive miljømæssige indvirkning. 

Vi vil medvirke til at reducere CO2-aftrykket fra de aktiviteter, vi låner til og investerer i. Og vi kan gøre den største forskel ved at bruge vores forretning til at gøre det nemmere og mere attraktivt for boligejere og virksomheder at træffe grønne valg.

Anders jensen, Koncerndirektør

Nykredit kan udstede grønne obligationer som realkreditobligationer, senior foranstillet gæld, senior ikke-foranstillet gæld og efterstillet gæld. 

Frameworkene sætter rammerne for identifikation, udvælgelse, verificering og rapportering af grønne lån og andre aktiver. 

Sustainalytics har lavet en uafhængig vurdering af Nykredits Green Bond Framework og har vurderet, at det er troværdigt og overholder de fire komponenter, som er indeholdt i International Capital Market Association’s Green Bond Principles 2018.

Nykredit har desuden fået udarbejdet en uafhængig rapport om danske energimærker og bygninger af ingeniørfirmaet MOE.

Læs mere om Nykredits arbejde med samfundsansvar.

Green Bond Investor Report

Find Nykredits årlige "Green Bond Investor Report", samt Sustainalytics årlige verificering (kun på engelsk).
Læs mere

Green Bond Framework

Find Nykredits Green Bond Framework, Sustainalytics uafhængige vurdering og MOEs rapport om den danske energimærkningsordning og energieffektive bygninger i international kontekst (kun på engelsk).
Læs mere

Endelige Vilkår

Find endelige vilkår for Nykredits grønne obligationer
Læs mere

Nykredits Green Bond Investor Præsentation

Se Nykredits præsentation om grønne obligationer fra november 2020 (kun på engelsk).

Download

Rapport om Samfundsansvar

Læs vores Rapport om Samfundsansvar
Download

Sustainability Fact Book

Læs vores Sustainability Fact Book (kun på engelsk)
Download