Mød Katrine Gejl Jensen: Man skal turde sige, hvad man vil, ellers kommer man ingen steder

Der skulle nogle verbale lussinger til, før Katrine Gejl Jensen, 27, lærte at åbne munden. Siden er det dog gået nemmere med det – ikke bare taler hun meget, hun er også helt åben om, hvad hun vil.

Det er ikke altid faldet Katrine naturligt at tage ordet og sige, hvad hun vil. ”Jeg har været rigtig genert. Jeg turde ikke hilse på folk. Men efter noget tid som rejseguide, hvor jeg var blevet svinet til, revet i håret og spyttet på, lærte jeg at sige ”nu må det stoppe!”. Så der må man sige, at jeg lærte, at man både skal kunne sige til og fra. Altså man er nødt til at åbne sin mund, ellers kommer man ingen steder. Så behandler folk en, som de altid har gjort, eller som de behandler alle andre. Og jeg vil ikke være en af alle andre. Jeg vil noget i livet, og så må man åbne munden!”

Men Katrine ved godt, at ønsket og viljen ikke kan bære det alene. Der skal også benhårdt arbejde til. Hun har derfor altid ment, at før man kaster sig over noget nyt, er man nødt til at blive god til det, man er i gang med: ”Jeg var nødt til at blive en virkelig god elev, inden jeg kunne blive rådgiver. Og jeg var nødt til at blive en mega god rådgiver, inden jeg kunne blive noget andet!” En ydmyg indstilling, der måske stammer fra Katrines jyske ophav i den lille flække Galtho på tre huse uden for Varde.

Jeg har altid villet arbejde med ledelse
Katrine begyndte sin karriere i Nykredit som 22-årig finanselev og blev derefter privatrådgiver: ”Jeg elskede at være privatrådgiver – det er et fantastisk job. Men jeg har også hele tiden vidst, at jeg ville arbejde med ledelse. Og det har jeg været åben om fra starten – lige siden jeg var til jobsamtale som elev.”

Efter et år som privatrådgiver blev Katrine management partner for ledelsen i Region Sjælland. Med opbakning fra sin daværende chef og med en Pippi Langstrømpe-agtig indstilling sprang hun ud i det: ”Jeg ved ikke, om jeg følte, at jeg var kvalificeret til jobbet, men jeg er relativt lærenem, og så må jeg jo bare lære det. Det var da også en ordentlig mundfuld de første måneder. Jeg gik jo fra at møde kunderne hver dag til overhovedet ikke at have noget med kunder at gøre. Men som jeg kom mere ind i rollen, gik det bedre.”

Jeg er vildt interesseret i at høre folks historier
Efter et år som management partner fik Katrine mulighed for at komme tilbage i en mere kundevendt rolle – nemlig som teamchef for et af Nykredits teams i vores Direkte Kundeservice. ”Jeg kan godt lide pulsen og drivet ved at være tæt på kunderne. Jeg kan mærke helt tæt på, hvad det er, vi arbejder for i Nykredit. Hver dag tager jeg på arbejde for, at vores kunder skal have en fed oplevelse!”

Det er ret tydeligt, at det er det, der driver Katrine. Der kommer – om muligt – endnu flere ord uden af hendes mund i sekundet, når hun snakker om at sidde i de kundevendte funktioner i Nykredit. Og det er lidt af en bedrift, eftersom Katrine – med sine egne ord – elsker at snakke og snakker rigtig meget: ”Det falder mig virkelig naturligt at have med mennesker at gøre. Jeg elsker at lytte og snakke med mennesker, og jeg er vildt interesseret i at høre folks historier.”

Samme følelse vil hun gerne have, at hendes medarbejdere har, når de går på arbejde. ”Jeg tror, at energi smitter rigtig meget. Og så tror jeg på, at det er vigtigt at dele ud af gode historier og erfaringer – særligt når man har været i en svær situation og har fået vendt den til noget godt. Så det er begge ting, jeg har meget fokus på i forhold til at lede mit team.”

Man skal ikke være så bange for at fejle, for så lærer man ikke noget
Katrine har altid været af den opfattelse, at man skal turde fejle og tage chancer. Og det er også den indstilling, Katrines chefer i Nykredit har haft: ”Jeg har virkelig oplevet, at Nykredit har levet op til deres medarbejderløfte ved at turde give mig nye opgaver og tage chancer. Men det kræver jo også noget af en som medarbejder: At man både har nogle faglige og personlige kompetencer, og at man arbejder hårdt for det.”

Derfor peger Katrine også på, at man nogle gange vil noget lidt for hurtigt. Og hvis mulighederne så ikke opstår så hurtigt, som man gerne vil have dem til det, så kan det virke nærliggende at give op og finde på noget andet at lave. ”Men der skal man altså klø på og på den måde komme stærkere ud på den anden side! Jeg har selvfølgelig været heldig i forhold til timing - de rigtige jobs dukkede op på de rigtige tidspunkter. Men derudover tror jeg virkelig også på, at indstilling betyder mega meget. Hvis ikke alt.”

 

22. november 2018