Mød Anders Gravgaard Hyldelund, chefkonsulent og Berlingske Talent 100 2018

Anders Gravgaard Hyldelund er 31 år og chefkonsulent i Forretningsoptimering og Kundedrift. Hans sans for optimering og evne til at reducere kompleksitet er blandt årsagerne til, at han er udvalgt til Berlingskes Talent 100.

Anders optimerer. Hele tiden. Han flytter skiltet med ”Dagens ret” i kantinen, hvis det står i vejen og identificerer flaskehalsene ved buffeten. Det begrænser sig ikke kun til arbejdspladsen. Derhjemme skal der også hele tiden optimeres. Det synes hans kone er lidt irriterende.

Underdirektør og Anders’ chef Barbara Taudorf Andersen fremhæver Anders’ sans for optimering som en af hovedårsagerne til, at han er blevet udvalgt til Talent 100. Suppleret med en god portion ydmyghed og lederpotentiale: ”Anders bedriver ledelse i alt, hvad han gør – om han får tildelt rollen eller ej. Og så har han en evne til at reducere kompleksitet i opgaver og beslutninger. Det er afgørende for, at vi kan lykkes i den finansielle sektor, hvor det at drive vores forretning hele tiden bliver mere komplekst, hvis vi ikke insisterer på at forenkle. Hvis Anders holder fast i det og bliver ved med at være nysgerrig og kombinerer sin sunde ydmyghed med sine stærke kompetencer, så skal han nok komme langt!”

Anders har et princip om at agere ordentligt og diplomatisk. Det har også været hans tilgang til de projekter, han har kastet sig over, siden han for godt og vel et år siden kom til Nykredit. Og når man sådan som ung, ny mand i firmaet går ind og vil påvirke andre – ofte mere erfarne – medarbejderes arbejdsgange og bidrage med nye indsigter, er den ydmyghed ikke helt af vejen. Ifølge Barbara gør den ham til bølgebryder i projekter, og den gør det nemt og naturligt for medarbejderne på hans projekter at følge ham.

Men for Anders kan ydmygheden også være en udfordring. ”I virkeligheden skal jeg nok tænke over at skrue ned for ydmygheden nogle gange. Og være mere fremme i skoene, når det er nødvendigt. Man skal kunne være begge dele, hvis det skal række længere,” siger han.

Med ”række længere” mener Anders karrieren. Ikke at han har lagt sig fast på en bestemt retning, men han har da helt klart gjort sig nogle tanker. Det gjorde han allerede tilbage på CBS, hvor han studerede strategi, organisation og ledelse. Dengang tænkte han, at det var konsulentvejen, han skulle. At det ikke endte sådan, skyldes blandt andet et graduate-program i Danske Bank, der netop havde fokus på ledelse.

”Igennem mit arbejde er jeg endt med at arbejde sammen med mange forskellige eksterne konsulenter, der ind imellem spørger mig, om jeg selv har baggrund fra et konsulenthus. Det er nok, fordi jeg suger mange af deres metoder til mig, for jeg synes, det er en rigtig spændende måde at arbejde på. Dog sætter jeg pris på, at der alt andet lige er nogle mere tilforladelige arbejdstider her i finanssektoren – særligt nu, hvor jeg også har to børn.”

Der skal være plads til både at være ambitiøs og familiefar


I dag bor Anders i Solrød Strand med sin kone Catharina og to børn Karl på fire år og Bille på ½ år. Mens kåringen af Talent 100 finder sted, er Anders faktisk på en kombineret ferie og orlov i fire måneder. ”Jeg synes, det siger noget positivt om Nykredit som arbejdsplads, at man kan få denne her udmærkelse og anerkendelse for sin indsats og samtidig have muligheden for at gøre, som jeg gør her – tage tid fri til at være sammen med min familie. At der er plads til både at være ambitiøs, arbejde hårdt og at være familiefar.”

Udnævnelsen til Talent 100 kom lidt bag på Anders, for med de opgaver han sidder med, er det ikke altid så nemt at pege på de konkrete resultater, han har skabt. Der er ikke kundetilfredshedsmålinger, der kan belyse hvor godt, han har gjort det. På den måde er han mere ”olien i maskineriet”, som han beskriver det. ”Jeg får bundet de rigtige knuder, jeg får de rigtige ting bragt frem til tiden, får klædt lederne godt på forud for møder og så videre. Det er jo resultater, der er meget svære at sætte tal på, de er svære at gøre målbare. Så da jeg fik beskeden om, at jeg var udvalgt, tænkte jeg: Hold da kæft, det var da meget godt!”

For Anders har det med at arbejde hårdt aldrig været ensbetydende med at gå på kompromis med familieliv eller fritid. ”Jeg arbejder hårdt. Men jeg arbejder ikke virkelig mange timer. Faktisk tror jeg på, at det er med til at skille én ud fra mængden, at man kan arbejde effektivt. At man er god til at identificere, hvordan man arbejder effektivt. Og ikke mindst, at man kan og vil lære det fra sig.”

I sidste ende er det altid kunderne, vi skal have for øje


Netop Anders’ evne til at skabe effektive arbejdsgange og løsninger, der gør komplekse problemstillinger mere tilgængelige, har haft indflydelse på hans karriere. Det er blandt andet derfor, at han er gået fra at have en projektlederrolle i en lille optimeringsenhed til at kunne tage en række svære og varierende roller i en større enhed med godt og vel 300 medarbejdere. Det har blandt andet være i rollen som management-partner, hvor han det seneste år har hjulpet lederne i afdelingen med at bygge fem faglige enheder op og drive området mere effektivt – både med strategisk og operationelt sigte.

Fra den position Anders sidder i, har han ikke direkte kundekontakt. Men Anders ser det som en værdikæde, hvor han gerne vil bidrage til, at den samlede kundeoplevelse er konsistent og god. Og som optimeringens mand altid søge at gøre tingene nemmere og smartere. Han går altid til opgaverne med fokus på, hvad kunderne har brug for. Når der til tider opstår uenighed om, hvilken vej man skal gå, går han altid tilbage til det udgangspunkt. ”Én ting er, hvad der kan være af interne kvaler med processer og sådan, men i sidste ende er det altid kundens oplevelse, vi skal have for øje.”

 

19. april 2018

Andre portrætter

Mød Daniel Plath, seniorkonsulent og Berlingske Talent 100 2017

Læs mere

Mød Tine Rytter, seniorprivatrådgiver i Odense: Det vigtigste for mig er, at jeg får nye udfordringer

Læs mere

Mød Flemming Lippert fra Trade Finance: Arbejder over hele verden og dykker under overfladen

Læs mere