Mød Daniel, funktionschef og Berlingske Talent 100, 2017

Høj kundetilfredshed, glade medarbejdere og en evne ud over det sædvanlige til loyalt og struktureret at implementere forandringer.

Det er ifølge Peter J. Mattsen, underdirektør i Nykredit Direkte, svaret på, hvorfor Daniel Plath fortjener titlen som talent i Berlingskes årlige udpluk af de 100 største unge talenter i dansk erhvervsliv.
Selv tager Daniel udnævnelsen med en god portion sønderjysk ydmyghed:

- Jeg er selvfølgelig glad og stolt – på det personlige plan. Og samtidig meget ydmyg. Det, der optager mig, er dog primært de resultater, vi leverer som team. Det er det, jeg for alvor brænder for, siger Daniel.

Fra timelønnet til leder på to år

Daniel indledte sin karriere i Nykredit som timelønnet mødebooker, mens han studerede cand.merc. på Aarhus Universitet.

Her mødte han en kultur, hvor man som medarbejder blev inddraget i spændende projekter, hvis lysten og initiativet var til stede. Og han mødte rollemodeller, der, præcis som han selv drømte om, var gået vejen fra studerende til leder.

Da muligheden bød sig, og han i 2013 blev tilbudt job som teamchef for Forsikringssalg i Nykredit Direkte, tøvede han derfor ikke med at takke ja. Siden 2015 har han stået i spidsen for Nykundeteam, som siden da har præsteret flotte resultater, blandt andet på kundetilfredshed:

- I vores team er det vores vigtigste opgave at give nye kunder et særlig godt førstehåndsindtryk af Nykredit – det er en stor forpligtigelse. For eksempel har det fra start været mit mantra, at ingen nye kunder skal opleve at blive sat i kø, når de kontakter Nykredit for at tale med en rådgiver. Telefonen skal tages med det samme, og kunderne skal have en oplevelse ud over det, de forventer. Det er blevet en integreret del af vores kultur, hvor vi er meget bevidste om, at vi er her for kunderne, siger Daniel.

Drevet af at flytte mennesker

Med en akademisk baggrund inden for strategi og ledelse har Daniel en anderledes baggrund end mange af sine lederkolleger og medarbejdere. Det har dog vist sig at kunne bruges som en fordel:

- Jeg kommer aldrig til at indgå i driften. Dér er mine rådgivere eksperterne. Det betyder, at jeg kan fokusere fuldt ud på at være leder. På at sætte rammerne. Og på at sikre, at vi flytter os i den retning, vi skal. I bund og grund er det det, der driver mig – at flytte og udvikle mennesker, siger Daniel og nikker samtykkende til formuleringen i Nykredits nye medarbejderløfte om at prioritere udvikling og muligheder hos de medarbejdere, der vil og kan:

- Mange har evnerne og potentialet til at nå langt. Men der er stor forskel på at kunne og på at ville udvikle sig – og jeg er overbevist om, at udviser du hver eneste dag sult til at ville udvikle dig og lære nyt, så vil langt de fleste opleve en organisation, der åbner sig og tilbyder mulighed for udvikling. Det er i hvert fald den erfaring, jeg selv har gjort mig, siger Daniel.