Mød René Becker Christensen: Fra bankelev til centerdirektør til kreditspecialist

René Becker Christensen på 29 svor, han aldrig skulle arbejde i en bank. I år kan han fejre 10-årsjubilæum i Nykredit. Mød en ukuelig fodboldoptimist, der har taget karrierevejen fra elev til centerdirektør til kreditspecialist.

Det laver jeg i dag…

- Jeg arbejder som kreditspecialist i Nykredit. Det betyder, at jeg bl.a. bruger dagligdagen på at bevilge kreditindstillinger fra vores erhvervs- og landbrugsrådgivere, når kunderne skal købe ejendom, lave generationsskifte, købe ny virksomhed osv.
Samtidig fungerer jeg som sparringspartner for kolleger fra andre afdelinger i Nykredit, når de har brug for et ekstra sæt øjne med kreditspeciale på deres sager.

 

Har du altid gerne ville arbejde i finanssektoren?

- Nej. Tilbage i Handelsskoletiden sagde jeg faktisk, at jeg skulle aldrig arbejde i en bank, det må være det mest kedelige job, man kan have. Men jeg blev tydeligvis klogere. I 2008 stod jeg med valget, om jeg skulle vælge at blive elev hos Alka forsikring, elev i Nykredit Bank eller elev i Bilka, hvor jeg havde et deltidsjob og havde været ungarbejder, da jeg gik på Handelsskolen. Alle tre virksomheder ville gerne ansætte mig. Jeg valgte Nykredit, da jeg var interesseret i at snakke med kunder kombineret med interessen inden for økonomi.

 

Det mest udfordrende og lærerige, jeg har oplevet i Nykredit…

- Var da jeg som helt grøn i ledelsesfaget blev sendt en måned til det mørke Sønderjylland for at prøve kræfter med jobbet som centerdirektør. Her oplevede jeg virkelig, hvordan udvikling sker i det daglige – og ikke mindst i samarbejde med leder og medarbejder.

 

Jeg rykkede mig personligt…

- Da jeg som helt ung rådgiver kom med på Nykredit Academy – Nykredits eget program for rådgivere, der vil udvikle både faglige og personlige kompetencer. Når jeg ser tilbage, står det helt klart for mig, at det var her, jeg gik fra at være René, der sad ved skrivebordet og passede sit arbejde, til René, der åbnede munden og sagde højt, hvad jeg havde at byde ind med.

 

Jeg har som ambition…

- Hele tiden at bygge på min viden – og det er der gode muligheder for her i Nykredit. Jeg har både prøvet at tage springet fra rådgiver til centerdirektør og fra centerdirektør til kreditspecialist. Om det næste bliver en fremtid som specialist, rådgiver eller leder, det vil tiden vise.

 

Mit bedste råd til dig, der vil gøre karriere i finanssektoren...

- Sig højt, hvad dine ønsker og ambitioner er. Og lyt, når du får gode råd. Jeg har aldrig været typen, som har været meget udfarende omkring mine karriereønsker, så jeg er taknemmelig for at have haft ledere, der har skubbet til mig og fået mig til at reflektere over, hvad der egentlig har været min drivkraft, mine styrker og mine ambitioner.

Uddannelse:

• 2008-2010: Elevuddannelse i Nykredit
• 2010-2012: Akademiuddannelse i finansiel rådgivning
• 2016-nu: HD 2. del Finansiel Rådgivning (afsluttes sommeren 2018)

 

Karrieren i Nykredit:

• Elev: 2008-2010
• Rådgiver i Vejle: 2010-2015
• Centerdirektør i Sønderborg: 2015-2017
• Kreditspecialist i Region Syddanmark Kredit: 2017-

 

Interesser:

FODBOLD. Jeg håber, at Brøndby IF for først gang i lang lang tid kan tage førstepladsen i superligaen igen i herrefodbold. Og så tror jeg selvfølgelig på, at Danmark vinder VM i Rusland til sommer.

 

23. januar 2018

Andre portrætter

Mød Anders Gravgaard Hyldelund, chefkonsulent og Berlingske Talent 100 2018

Læs mere

Mød robotterne Aia og Ronja: Består af 0’er og 1-taller og er to af Nykredits godt og vel 30 softwarerobotter

Læs mere

Mød Daniel Plath, seniorkonsulent og Berlingske Talent 100 2017

Læs mere