Priserne på ejerlejligheder falder i København, men i resten af landet går huspriserne stadig op

Facade at et rødt murstens parcelhus

I en helt ny prognose venter Nykredit for første gang i seks år, at priserne på ejerlejligheder falder i Købehavn og i Aalborg.

I resten af landet fortsætter huspriserne med at stige. Også sommerhusene har udsigt til prisstigninger.

”I seks år er priserne gået op og op og op. Og mest i København. Den bevægelse stopper nu, så vi får mere moderate prisstigninger. Det er en naturlig og god udvikling – boligpriser, som stiger mere end indkomsterne vil aldrig vare ved,” siger Mira Lie Nielsen, bolig- og formueøkonom i Nykredit.

”Når jeg kigger ud over landet, så ser jeg et sundt og velfungerende Danmark med gode lønforhold og jobmuligheder og det bliver mere og mere populært at bruge opgangstiderne til at skifte boligen ud. Og det sætter sig i priserne, der stiger stille og roligt i hele landet undtaget København og Aalborg,” siger Mira Lie Nielsen.

En folkesport at følge med i huspriserne
Boligen er en stor post på budgettet for langt størstedelen af de omkring 1,6 mio. danskere, der ejer deres egen bolig, og derfor er der da også rigtig stor interesse for huspriserne.

”Det er i Danmark en folkesport at følge med i huspriserne og bladre de lokale aviser igennem for salgsannoncer. Boligen står for en stor del af de faste udgifter på budgettet, så det giver god mening at følge lidt med” siger Mira Lie Nielsen.

”I øjeblikket ser rigtig mange, at husene sælges og det sætter gang i en bevægelse: Når naboen kunne sælge så godt, så vil jeg også prøve. Og dermed kommer der flere købere ud og gang i markedet. Og det mærker hele landet.”

Nykredit forventer, at huspriserne på landsplan stiger med 2,7% i 2019. Fritidshuse ventes af stige med 2,9% i 2018. Prisen på ejerlejligheder ventes at falde i København og Aalborg i 2019, mens der er udsigt til stigninger i Odense og Aarhus. I 2020 ventes atter stigninger i hele landet.

Se hele boligprisprognosen med de enkelte regioners forventede udvikling her.

Mira Lie Nielsen

Boligøkonom: Rådgiver og inspirerer boligejerne om boligfinansiering, boligpriser og udviklingen på boligmarkedet.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 1 min

Solid stigning i europæisk erhvervsbarometer – spænder ikke ben for rentenedsættelser

PMI for eurozonen steg pænt i april. Det samlede indeks steg fra 50,3 i marts til 51,4 i april.
Økonomiske analyser | 1 min

Beskæftigelsen fortsætter sin sejrsgang

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg igen markant i februar, hvor yderligere 5300 personer kom i job. I februar var der således 3.014.700 lønmodtagere. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.
Økonomiske analyser | 3 min

Salget af ejerlejligheder steg massivt i marts - dog fortsat lavt niveau historisk set

Boligsiden har offentliggjort handelstal for marts 2024. Tallene viser, at salget af ejerlejligheder steg igen i marts, men niveauet er dog historisk set fortsat i den lave ende uden dog at indikere en krise på markedet.