20.000 boligejere sikrer sig lavere rente på fastforrentede lån

Par kigger computer sammen

Realkreditinstitutterne har for nylig offentliggjort tal for indfrielser i de fastforrentede lån og indfrielserne tog et pænt hop i de sidste dage op mod fristen, som lød ved udgangen af oktober.

De sidste tre dage indfriede låntagerne for yderligere 10 mia. kr., som bringer de samlede indfrielser af fastforrentede lån op på lige knap 30 mia. kr. til denne termin. Særligt boligejere med 2,5%-lån og 3%-lån fylder godt til i indfrielserne, som typisk sker for at konvertere ned i rente, hvor 2%-lånet er den altoverskyggende favorit.

Rundt regnet skærer 20.000 boligejere en god luns af renten på deres realkreditlån til denne frist. Selvom der ikke er tale om en bølge af konverteringer, så er der altså fortsat en del boligejere, som udnytter det historisk lave renteniveau og holder øje med konverteringsmuligheder.

Oktober bød ikke kun på årets sidste og fjerde opsigelsesfrist, men også på de højeste kurser op mod fristen sammenlignet med årets øvrige frister. Det betyder at muligheden for at konvertere ned i rente har været en tand gunstigere i denne omgang. Kursen på 2%-lånet lå i gennemsnit på 99,50 i den sidste uge op til fristen. Mange af boligejerne har således sikret sig en lavere rente med et yderst begrænset kurstab på det nye lån.

Boligejere, som er skiftet fra 3% til 2% med en kurs på 99,50, sikrer sig en månedlig ydelse, som er 180 kr. lavere efter skat for hver mio. Samtidig stiger afdraget med 400 kr. om måneden. Omkostninger og kurstab er tjent hjem efter godt 3 år.

Jeppe Juul Borre

Tidligere chefanalytiker i Totalkredit: Rådgiver og inspirerer danskerne om lånefinansiering ud fra det aktuelle renteniveau og relevante realkreditprodukter.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 1 min

Solid stigning i europæisk erhvervsbarometer – spænder ikke ben for rentenedsættelser

PMI for eurozonen steg pænt i april. Det samlede indeks steg fra 50,3 i marts til 51,4 i april.
Økonomiske analyser | 1 min

Beskæftigelsen fortsætter sin sejrsgang

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg igen markant i februar, hvor yderligere 5300 personer kom i job. I februar var der således 3.014.700 lønmodtagere. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.
Økonomiske analyser | 3 min

Salget af ejerlejligheder steg massivt i marts - dog fortsat lavt niveau historisk set

Boligsiden har offentliggjort handelstal for marts 2024. Tallene viser, at salget af ejerlejligheder steg igen i marts, men niveauet er dog historisk set fortsat i den lave ende uden dog at indikere en krise på markedet.