Totalkredit åbner nyt 1,5%-lån med mulighed for 10 års afdragsfrihed

Renterne fortsætter den nedadgående trend og skaber nu endnu en ny bundrekord for boligrenterne.

Rentefaldet betyder nemlig, at det fastforrentede 2%-lån med 10 års afdragsfrihed i går handlede til 100,000 og her til formiddag runder den så kurs 100. Således er lånet på vej til at lukke for tilbud fra på mandag og følger dermed sin navnebror, 2%-lånet med afdrag, som har været lukket den seneste måneds tid.

Ender gennemsnitskursen over dagen på den gode side af 100, så er det ikke muligt at få lånetilbud i et fastforrentet afdragsfrit lån fra på mandag. Det baner derfor vejen for et nyt fastforrentet lån med 1,5% i rente og op til 10 års afdragsfrihed, som Totalkredit sender på banen.

Global vækstafmatning og finansiel uro har på det seneste fået ECB og Federal Reserve til at udtrykke større forsigtighed, og det har trykket renterne ned. Mod slutningen af ugen har ringere vækstudsigter for eurozonen og handelskrigens fortsatte spøgen i markederne så bidraget til det sidste rentedyk, som nu ser ud til at knockoute det afdragsfrie 2%-lån for en stund.

Vi har før aldrig stået i en situation med 1,5% i rente på et afdragsfrit fastforrentet lån. Rentefaldet ser vi helt og alene for længere rentebinding, som er ganske belejligt for rigtig mange boligejere, fordi det netop er de fastforrentede lån, som boligejerne efterspørger mest i øjeblikket – og det med længder.

I 2018 og begyndelsen af 2019 har de fastforrentede lån stået for 6 ud af 10 lånetilbud i Totalkredit. Det næstmest efterspurgte lån er F5 på 2 ud af 10 lånetilbud.

Med de nuværende renter forventer vi det nye afdragsfrie 1,5%-lån med en kurs i omegnen af 95. Som altid når der åbnes nye lån med nye obligationsserier bag, skal man være opmærksom på indlåsningsrisiko. Risikoen betyder, at man med en lille obligationsserie risikerer at skulle indfri lånet til en højere kurs end ellers.

1,5%-lån med afdrag skyder i vejret
Rentefaldet og kursstigningerne på de fastforrentede lån betyder, at også kursen på 1,5%-lånet med afdrag stiger. I dag handler lånet til lige knap 97, som bestemt er ganske attraktivt.

Den udeståede mængde i 1,5%-lånet med afdrag har på det seneste også fået mere fart på. I begyndelsen af året lød mængden på godt 2 mia., mens vi her en måneds tid senere har rundet 3,4 mia.

Jeppe Juul Borre

Chefanalytiker i Totalkredit: Rådgiver og inspirerer danskerne om lånefinansiering ud fra det aktuelle renteniveau og relevante realkreditprodukter.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 3 min

Her stiger priserne fortsat i København

Det Københavnske ejerlejlighedsmarked er bremset op efter en årrække med stor handelsaktivitet og priser, der mellem 2013 og 2018 steg omkring 80% i gennemsnit. Nu er situationen en anden.
Økonomiske analyser | 2 min

Konverteringsbølge tårner sig op på 110 mia. - kan vokse til 180 mia.

Dagsfriske tal fra realkreditinstitutterne viser, at der nu er indfriet fastforrentede lån for 109,6 mia. kr. Fristen for at lægge lånet om i denne ombæring er onsdag i næste uge, hvor juli måned rinder ud.
Økonomiske analyser | 2 min

Boligejerne afdrager som aldrig før på boliglånet

Finans Danmarks Udlånsstatstik over alle realkreditlån i Danmark viser, at danske boligejeres afdrag på realkreditlån lød på rekordhøje 18,6 mia. kr. i 1. halvår. Afdragene i år stikker samme periode i 2018 med mere end 1 mia. kr.