Totalkredit åbner nyt 1,5%-lån med mulighed for 10 års afdragsfrihed

Renterne fortsætter den nedadgående trend og skaber nu endnu en ny bundrekord for boligrenterne.

Rentefaldet betyder nemlig, at det fastforrentede 2%-lån med 10 års afdragsfrihed i går handlede til 100,000 og her til formiddag runder den så kurs 100. Således er lånet på vej til at lukke for tilbud fra på mandag og følger dermed sin navnebror, 2%-lånet med afdrag, som har været lukket den seneste måneds tid.

Ender gennemsnitskursen over dagen på den gode side af 100, så er det ikke muligt at få lånetilbud i et fastforrentet afdragsfrit lån fra på mandag. Det baner derfor vejen for et nyt fastforrentet lån med 1,5% i rente og op til 10 års afdragsfrihed, som Totalkredit sender på banen.

Global vækstafmatning og finansiel uro har på det seneste fået ECB og Federal Reserve til at udtrykke større forsigtighed, og det har trykket renterne ned. Mod slutningen af ugen har ringere vækstudsigter for eurozonen og handelskrigens fortsatte spøgen i markederne så bidraget til det sidste rentedyk, som nu ser ud til at knockoute det afdragsfrie 2%-lån for en stund.

Vi har før aldrig stået i en situation med 1,5% i rente på et afdragsfrit fastforrentet lån. Rentefaldet ser vi helt og alene for længere rentebinding, som er ganske belejligt for rigtig mange boligejere, fordi det netop er de fastforrentede lån, som boligejerne efterspørger mest i øjeblikket – og det med længder.

I 2018 og begyndelsen af 2019 har de fastforrentede lån stået for 6 ud af 10 lånetilbud i Totalkredit. Det næstmest efterspurgte lån er F5 på 2 ud af 10 lånetilbud.

Med de nuværende renter forventer vi det nye afdragsfrie 1,5%-lån med en kurs i omegnen af 95. Som altid når der åbnes nye lån med nye obligationsserier bag, skal man være opmærksom på indlåsningsrisiko. Risikoen betyder, at man med en lille obligationsserie risikerer at skulle indfri lånet til en højere kurs end ellers.

1,5%-lån med afdrag skyder i vejret
Rentefaldet og kursstigningerne på de fastforrentede lån betyder, at også kursen på 1,5%-lånet med afdrag stiger. I dag handler lånet til lige knap 97, som bestemt er ganske attraktivt.

Den udeståede mængde i 1,5%-lånet med afdrag har på det seneste også fået mere fart på. I begyndelsen af året lød mængden på godt 2 mia., mens vi her en måneds tid senere har rundet 3,4 mia.

Jeppe Borre

Chefanalytiker i Totalkredit: Rådgiver og inspirerer danskerne om lånefinansiering ud fra det aktuelle renteniveau og relevante realkreditprodukter.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 2 min

IFO-tal skuffer - bedring i tysk økonomi lader vente på sig

Med et fald i det overordnede IFO-indeks fra 99,6 til 99,2 vingeskyder dagens tal forhåbningerne om en vending i opadgående retning efter en længere periode med afmatning i Europas største økonomi.
Artikel | 3 min

Boligejere med F1 har kurs mod minusrente – igen igen

I dag og frem til torsdag løber auktionerne af stablen, hvor tusindvis af danske boligejere og virksomheder får fastsat ny rente på lånet.
Økonomiske analyser | 2 min

Konverteringsbølgen begynder at tårne sig op - runder 40 mia. kr.

Friske tal fra realkreditinstitutterne viser, at der foreløbig er indfriet fastforrentede lån for 40 mia. kr.