Amerikansk jobrapport skyder dansk boligrente yderligere i sænk

En skuffende jobrapport fra USA leverer nyt boost til markedernes bekymrede miner med rentefald til følge.

Jobrapporten for maj viste, at der blev skabt 75.000 jobs, mens der var forventet 175.000 nye jobs. Hertil blev også de foregående måneders jobskabelse nedjusteret. Samtidig steg timelønningerne med 3,1%, hvor der var forventet en lønstigningstakt på 3,2%. Skuffelserne fra nøgletallene føder ind i markedets stigende forventninger til, at det næste træk fra den amerikanske centralbank bliver en rentesænkning.

Den 10-årige amerikanske rente falder med 6 basispunkter ovenpå jobrapporten, som smitter af på de europæiske renter omend i et lidt mindre omfang.

Danske boligrenter kender ingen grænser, og langt størstedelen af rentebevægelserne stammer fra udlandet. Her til eftermiddag er det så USA's tur med en skuffende jobrapport, som kort og godt fungerer som yderligere gødning til de spirende kurser på danske realkreditlån. Med den seneste måneds mærkbart stigende kurser på fastforrentede lån forventer vi, at en stor konverteringsbølge er under opsejling, hvor næste frist er ved udgangen af juli. En konverteringsbølge som har potentiale til at blive endnu større end bølgen til fristen i april, som ramte 100 mia. kr.

I slutningen af april lød kursen på 1%-lånet med afdrag i underkanten af 95. I dag handler den for første gang nogensinde over 98. Siden fristen i april er det populære 30-årige 1,5%-lån desuden gået over kurs 100 og dermed for alvor banet vejen for netop 1%-lånet. Lånet har god grobund for at blive en rigtig boligejerfavorit den kommende tid, som blot understøttes af dagens rentefald.

Jeppe Juul Borre

Tidligere chefanalytiker i Totalkredit: Rådgiver og inspirerer danskerne om lånefinansiering ud fra det aktuelle renteniveau og relevante realkreditprodukter.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 2 min

Fed sænker renten, men skuffer markedet

Federal Reserve sænkede her til aften renten, men dens signaler vil skuffe markedet
Økonomiske analyser | 2 min

Nyt spansk valg intet stort chok for markederne

Spaniens fungerende Premierminister, Pedro Sanchez, har kaster håndklædet i ringen og opgiver regeringsdannelsen - det betyder valg til november. Det vækker næppe voldsom markedsmæssig bekymring.
Økonomiske analyser | 4 min

Nationalbanken forventer stigende huspriser, og sender 177.000 kr. mere i lommen på husejerne

Nationalbanken har netop offentliggjort deres september-analyse af udsigterne for dansk økonomi og for udviklingen i huspriserne. Nationalbanken forventer, at huspriserne fortsat vil stige i de kommende år.