Amerikansk jobrapport skyder dansk boligrente yderligere i sænk

En skuffende jobrapport fra USA leverer nyt boost til markedernes bekymrede miner med rentefald til følge.

Jobrapporten for maj viste, at der blev skabt 75.000 jobs, mens der var forventet 175.000 nye jobs. Hertil blev også de foregående måneders jobskabelse nedjusteret. Samtidig steg timelønningerne med 3,1%, hvor der var forventet en lønstigningstakt på 3,2%. Skuffelserne fra nøgletallene føder ind i markedets stigende forventninger til, at det næste træk fra den amerikanske centralbank bliver en rentesænkning.

Den 10-årige amerikanske rente falder med 6 basispunkter ovenpå jobrapporten, som smitter af på de europæiske renter omend i et lidt mindre omfang.

Danske boligrenter kender ingen grænser, og langt størstedelen af rentebevægelserne stammer fra udlandet. Her til eftermiddag er det så USA's tur med en skuffende jobrapport, som kort og godt fungerer som yderligere gødning til de spirende kurser på danske realkreditlån. Med den seneste måneds mærkbart stigende kurser på fastforrentede lån forventer vi, at en stor konverteringsbølge er under opsejling, hvor næste frist er ved udgangen af juli. En konverteringsbølge som har potentiale til at blive endnu større end bølgen til fristen i april, som ramte 100 mia. kr.

I slutningen af april lød kursen på 1%-lånet med afdrag i underkanten af 95. I dag handler den for første gang nogensinde over 98. Siden fristen i april er det populære 30-årige 1,5%-lån desuden gået over kurs 100 og dermed for alvor banet vejen for netop 1%-lånet. Lånet har god grobund for at blive en rigtig boligejerfavorit den kommende tid, som blot understøttes af dagens rentefald.

Jeppe Borre

Chefanalytiker i Totalkredit: Rådgiver og inspirerer danskerne om lånefinansiering ud fra det aktuelle renteniveau og relevante realkreditprodukter.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 3 min

Boligejere med kortest rentebinding får ny rekordlav rente

Nu melder boligejere med den korteste rentebinding sig også ind i striben af renterekorder, som vi har været vidne til i 2019. Boligejere med F-kort i Totalkredit får i dag fastsat ny rente gældende pr. 1. juli.
Økonomiske analyser | 4 min

Sunde offentlige finanser bør ikke omsættes til en ekspansiv finanspolitik

Offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at der var et overskud på de offentlige finanser på 7,2 mia. kr. i første kvartal 2019. Det er et ganske pænt overskud, der viser, at dansk økonomi fortsat er inde i en god gænge.
Økonomiske analyser | 3 min

Solid udvikling på boligmarkedet i 1. kvartal 2019 – prisfald i København

Finans Danmark har netop offentliggjort tal for prisudviklingen på boliger i 1. kvartal 2019.