Tysk IFO-indeks stabilt på ringe niveau

Dokumentmappe åbnes af hænder

Det toneangivende tyske erhvervsbarometer IFO var uændret på lavt niveau i oktober.

Bag det samlede tal, der altså var uændret, gemmer der selv et lille løft i forventningerne til fremtiden – normalt den vigtigste del af IFO – mens vurderingen af nuværende erhvervsklima blev nedjusteret en smule.

Tallene understreger, at tysk økonomi er inde i en blød periode, hvor væksten står fuldstændig stille. Kigger man på sektorerne, ser vi stadig stor splittelse mellem en servicesektor, som klarer sig nogenlunde pænt, og en industri der er kæmper med store problemer.

Det er fuldstændig samme billede, som vi har set gennem længere tid, og som vi også så i gårdsdagens PMI-tal for Tyskland.

Tyskland, der længe har været Europas vækstmæssige trækhest, oplever en svagere udvikling end det resterende Europa, som dog også er negativt både af handelskrig og Brexit og dertil oplever negativ afsmitning fra Tyskland. Regionen er tæt bundet sammen vækstmæssigt.

Frederik Engholm

Chefstrateg: Beskriver og definerer de store linjer i global økonomi og investeringsforhold. Herunder Nykredits holdning til investering, rente-, valuta- og aktiemarkedet.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 1 min

Solid stigning i europæisk erhvervsbarometer – spænder ikke ben for rentenedsættelser

PMI for eurozonen steg pænt i april. Det samlede indeks steg fra 50,3 i marts til 51,4 i april.
Økonomiske analyser | 1 min

Beskæftigelsen fortsætter sin sejrsgang

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg igen markant i februar, hvor yderligere 5300 personer kom i job. I februar var der således 3.014.700 lønmodtagere. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.
Økonomiske analyser | 3 min

Salget af ejerlejligheder steg massivt i marts - dog fortsat lavt niveau historisk set

Boligsiden har offentliggjort handelstal for marts 2024. Tallene viser, at salget af ejerlejligheder steg igen i marts, men niveauet er dog historisk set fortsat i den lave ende uden dog at indikere en krise på markedet.