Ansøgninger om understøttelse blæser i vejret i USA

Wallstreet skilt

Over 3 mio. amerikanere søgte i sidste uge om arbejdsløshedsunderstøttelse

Det er et meget voldsomt tal i relation til de ca. 160 mio beskæftigede, der er i USA - og det er et tal der mangefold overgår den værste uge under finanskrisen, hvor kun omkring 665.000 stillede sig op i ledighedskøen.

Eksplosionen i ansøgninger vidner tydeligt om, hvordan amerikansk økonomi ramte en mur midt i marts, da lockdowns begyndte brede sig over de amerikanske stater. Dette er bare blandt de første i rækken af nøgletal, som over den kommende tid vil virke ganske skræmmende.

Det er et klart tegn på, at væksten vil falde som en sten i andet kvartal, da mange dele af økonomien simpelthen er gået helt i stå. Myndighederne gør, hvad de kan for at holde sammen på økonomien i den svære tid – Senatet godkendte så sent som i nat en hjælpepakke på op imod 10% af BNP og Federal Reserve opkøber obligationer med arme og ben. Men det ændrer ikke på, at nedturen lige nu er så voldsom, at det trods disse tiltag vil være en slemt mærket amerikansk økonomi, vi ser, også når vi kigger flere kvartaler fremad.

Frederik Engholm

Chefstrateg: Beskriver og definerer de store linjer i global økonomi og investeringsforhold. Herunder Nykredits holdning til investering, rente-, valuta- og aktiemarkedet.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 1 min

Solid stigning i europæisk erhvervsbarometer – spænder ikke ben for rentenedsættelser

PMI for eurozonen steg pænt i april. Det samlede indeks steg fra 50,3 i marts til 51,4 i april.
Økonomiske analyser | 1 min

Beskæftigelsen fortsætter sin sejrsgang

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg igen markant i februar, hvor yderligere 5300 personer kom i job. I februar var der således 3.014.700 lønmodtagere. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.
Økonomiske analyser | 3 min

Salget af ejerlejligheder steg massivt i marts - dog fortsat lavt niveau historisk set

Boligsiden har offentliggjort handelstal for marts 2024. Tallene viser, at salget af ejerlejligheder steg igen i marts, men niveauet er dog historisk set fortsat i den lave ende uden dog at indikere en krise på markedet.