Fald i beskæftigelsen i USA fortæller kun en halv historie

Mand med papir i hænderne

USA så i marts et fald i beskæftigelsen på 701.000 personer – det er ca. 7 gange værre end ventet.

Mange havde troet, at jobtallene ville se relativt fredelige ud, fordi de blev indsamlet allerede i starten af marts (frem til den 12.), hvor nedlukninger slet ikke var udbredt i USA endnu. Men på trods af det, så er der tale om et klart fald i beskæftigelsen.

Men i og med de sidste 2 uger har vist, at 10 mio. amerikanere har søgt om arbejdsløshedsunderstøttelse, så er det klart, at dagens tal fortæller meget lidt om virkeligheden, som den ser ud lige nu i USA.

Arbejdsløsheden stiger fra 3,5% til 4,4% i marts, men det er peanuts i forhold til, hvad der venter – den vil om en måned sandsynligvis ligge godt over 10%, og inden sommer er en arbejdsløshed på 15% ikke usandsynlig.

Vi må vente en måned mere med jobtal, der fortæller lidt mere, men i den nuværende periode vil de ugentlige tal for understøttelse være mere i fokus.

Frederik Engholm

Chefstrateg: Beskriver og definerer de store linjer i global økonomi og investeringsforhold. Herunder Nykredits holdning til investering, rente-, valuta- og aktiemarkedet.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 1 min

Solid stigning i europæisk erhvervsbarometer – spænder ikke ben for rentenedsættelser

PMI for eurozonen steg pænt i april. Det samlede indeks steg fra 50,3 i marts til 51,4 i april.
Økonomiske analyser | 1 min

Beskæftigelsen fortsætter sin sejrsgang

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg igen markant i februar, hvor yderligere 5300 personer kom i job. I februar var der således 3.014.700 lønmodtagere. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.
Økonomiske analyser | 3 min

Salget af ejerlejligheder steg massivt i marts - dog fortsat lavt niveau historisk set

Boligsiden har offentliggjort handelstal for marts 2024. Tallene viser, at salget af ejerlejligheder steg igen i marts, men niveauet er dog historisk set fortsat i den lave ende uden dog at indikere en krise på markedet.