Amerikansk jobrapport skyder dansk boligrente yderligere i sænk

Mor og barn

En skuffende jobrapport fra USA leverer nyt boost til markedernes bekymrede miner med rentefald til følge.

Jobrapporten for maj viste, at der blev skabt 75.000 jobs, mens der var forventet 175.000 nye jobs. Hertil blev også de foregående måneders jobskabelse nedjusteret. Samtidig steg timelønningerne med 3,1%, hvor der var forventet en lønstigningstakt på 3,2%. Skuffelserne fra nøgletallene føder ind i markedets stigende forventninger til, at det næste træk fra den amerikanske centralbank bliver en rentesænkning.

Den 10-årige amerikanske rente falder med 6 basispunkter ovenpå jobrapporten, som smitter af på de europæiske renter omend i et lidt mindre omfang.

Danske boligrenter kender ingen grænser, og langt størstedelen af rentebevægelserne stammer fra udlandet. Her til eftermiddag er det så USA's tur med en skuffende jobrapport, som kort og godt fungerer som yderligere gødning til de spirende kurser på danske realkreditlån. Med den seneste måneds mærkbart stigende kurser på fastforrentede lån forventer vi, at en stor konverteringsbølge er under opsejling, hvor næste frist er ved udgangen af juli. En konverteringsbølge som har potentiale til at blive endnu større end bølgen til fristen i april, som ramte 100 mia. kr.

I slutningen af april lød kursen på 1%-lånet med afdrag i underkanten af 95. I dag handler den for første gang nogensinde over 98. Siden fristen i april er det populære 30-årige 1,5%-lån desuden gået over kurs 100 og dermed for alvor banet vejen for netop 1%-lånet. Lånet har god grobund for at blive en rigtig boligejerfavorit den kommende tid, som blot understøttes af dagens rentefald.

Jeppe Juul Borre

Tidligere chefanalytiker i Totalkredit: Rådgiver og inspirerer danskerne om lånefinansiering ud fra det aktuelle renteniveau og relevante realkreditprodukter.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 1 min

Solid stigning i europæisk erhvervsbarometer – spænder ikke ben for rentenedsættelser

PMI for eurozonen steg pænt i april. Det samlede indeks steg fra 50,3 i marts til 51,4 i april.
Økonomiske analyser | 1 min

Beskæftigelsen fortsætter sin sejrsgang

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg igen markant i februar, hvor yderligere 5300 personer kom i job. I februar var der således 3.014.700 lønmodtagere. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.
Økonomiske analyser | 3 min

Salget af ejerlejligheder steg massivt i marts - dog fortsat lavt niveau historisk set

Boligsiden har offentliggjort handelstal for marts 2024. Tallene viser, at salget af ejerlejligheder steg igen i marts, men niveauet er dog historisk set fortsat i den lave ende uden dog at indikere en krise på markedet.