Eurozonens inflation nu på 10%

Inflationen i eurozonen kravlede for første gang nogensinde op på hele 10%. Det er en ekstraordinær høj inflation, som jeg aldrig troede, vi skulle se i eurozonen.

For renterne i vores del af verden – herunder herhjemme - er det som bekendt inflationen i eurozonen, som er det afgørende. Det er den, som ECB styrer politikken efter.

Og selv om rigtig meget peger på, at inflationen skal falde kraftigt de kommende kvartaler, så vil den meget høje aktuelle inflation helt sikkert bevirke til, at en stor del af medlemmerne i ECB’s styringsråd vil plædere for endnu en stor renteforhøjelse på trekvart procentpoint.

Kerneinflationen stiger også fra 4,3% i august til 4,8% i september. Det viser ganske klart, at det ikke kun handler om energikrisen, selvom det er den klart vigtigste faktor.

Frederik Engholm

Chefstrateg: Beskriver og definerer de store linjer i global økonomi og investeringsforhold. Herunder Nykredits holdning til investering, rente-, valuta- og aktiemarkedet.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 2 min

Presset på kronen fortsætter – udvidelsen af rentespændet til eurozonen var ikke nok til at svække kronen betydeligt

Nationalbanken måtte igen intervenere i valutamarkedet i november.
Økonomiske analyser | 4 min

USA’s jobmarked kører videre i overnormalt gear

263.000 flere beskæftigede kom der til i USA i november - en del over forventningen blandt analytikere på 200.000, men stort set som i oktober, hvor der blev skabt 261.000 job.
Økonomiske analyser | 4 min

Udbuddet af boliger til salg banker videre

Udbuddet stiger i alle regioner, men det er i Hovedstadsregionen, at udbuddet stiger hurtigst og også der, hvor vi nu ser priserne falde mest.