Mød Daniel Plath, seniorkonsulent og Berlingske Talent 100 2017

Høj kundetilfredshed, glade medarbejdere og en evne ud over det sædvanlige til loyalt og struktureret at implementere forandringer.

Det er essensen af indstillingen, som gjorde, at Daniel Plath i foråret 2017 fik titlen som talent i Berlingskes årlige udpluk af de 100 største unge talenter i dansk erhvervsliv.
Selv tager Daniel udnævnelsen med en god portion sønderjysk ydmyghed:

- Jeg er selvfølgelig glad og stolt – på det personlige plan. Og samtidig meget ydmyg. Det der optager mig, er dog primært de resultater, jeg leverer sammen med teamet. Det er det, jeg for alvor brænder for, siger Daniel.

Fra timelønnet til leder på to år – og derfra videre til nye udfordringer i Nykredit

Daniel indledte sin karriere i Nykredit som timelønnet mødebooker, mens han studerede cand.merc. på Aarhus Universitet. Her mødte han en kultur, hvor man som medarbejder blev inddraget i spændende projekter, hvis lysten og initiativet var til stede. Og han mødte rollemodeller, der - præcis som han selv drømte om - var gået vejen fra studerende til leder.

- Da jeg fik muligheden for at blive først teamchef og senere hen funktionschef, tøvede jeg ikke med at gribe den – også selvom det krævede en flytning fra Aarhus til København. Jeg tror på, det udvikler mig, hvis jeg tør gribe de muligheder, der opstår og prøve noget nyt, siger Daniel.

I spidsen for Nykundeteam gjorde Daniel sig gode erfaringer som leder, og teamet præsterede flotte resultater; blandt andet på kundetilfredshed. Sideløbende deltog han i flere projekter på tværs af Nykredit-koncernen, hvor han blandt andet var med til at udvikle et nyt uddannelsesforløb for finansøkonomer. Det gav ham et bredt netværk i organisationen, som han i dag bruger i sit nye job som chefkonsulent i Forretningsoptimering, der er en afdeling i Nykredits hovedsæde.

Med jobskiftet er Daniel trådt et skridt væk fra den daglige forretning og det direkte møde med kunderne. Men erfaringerne fra de foregående år som leder i Nykundeteam er vigtige sten i det fundament, som han til stadighed bygger videre på:

- Jeg kender rådgivernes dagligdag og har erfaring med, hvad kunderne efterspørger. Den viden bruger jeg hver dag i mit nye job, hvor jeg arbejder med at lave konkrete løsninger, som er med til at gøre hverdagen bedre og nemmere for rådgiverne. Det kan for eksempel være at gøre vores arbejdsgange nemmere og automatisere nogle af de processer, som går i gang i kontakten med vores kunder, siger Daniel.

Sulten på udvikling og læring

Skiftet fra funktionschef i Nykundeteam til chefkonsulent i Forretningsoptimering ser Daniel som en vigtig del af sin udvikling.

- Med mit nye job får jeg mere bredde i mine kompetencer, samtidig med at jeg får konkret erfaring med blandt andet projektledelse og procesoptimering. Det er en hel anden måde at arbejde på, end jeg har været vant til, og jeg kommer til at udvikle mig i jobbet. Det har været afgørende for mit valg på det her stadie af min karriere. Jeg vil gerne være leder igen, når den rette mulighed byder sig, men jeg har ikke travlt. Lige nu brænder jeg for at gøre det godt og udvikle mig, der hvor jeg er. Så må vi se, hvad fremtiden bringer, siger han.

Daniel nikker da også genkendende til formuleringen i Nykredits medarbejderløfte om at prioritere udvikling og muligheder hos de medarbejdere, der vil og kan:

- Mange har evnerne og potentialet til at nå langt. Men der er stor forskel på at kunne og på at ville udvikle sig – og jeg er overbevist om, at udviser du hver eneste dag sult til at ville udvikle dig og lære nyt, så vil langt de fleste opleve en organisation, der åbner sig og tilbyder mulighed for udvikling. Det er i hvert fald den erfaring, jeg selv har gjort mig, siger Daniel.

 

26. juli 2017

  • 2009 – 2012: Møde- og salgskonsulent – studiejob 
  • 2013 – 2015: Teamchef i Forsikringssalg 
  • 2015 – 2017: Funktionschef i Nykundeteam 
  • 2017 -           : Seniorkonsulent i Forretningsoptimering