Samfundsansvar

Nykredit er landets største långiver – den største til boligejerne og en af de største til små- og mellemstore virksomheder, til landbruget og til boligsektoren. Og vi er ejet af en forening, der repræsenterer kunderne. Det medfører et særligt ansvar for at drive forretning til gavn for kunderne og samfundet.

Samfundsansvaret er en central del af Nykredits strategi: Vi vil være hele Danmarks foreningsejede og samfundsansvarlige finansielle virksomhed.

Nykredit skal være med til at løse de udfordringer, vi som samfund er fælles om, og hvor Nykredit har en særlig mulighed for at gøre en forskel.

Vi vil være til stede i hele Danmark og bidrage til udvikling i by og på land. I gode og dårlige tider. Og vi vil gøre, hvad vi kan, for at skabe et grønnere Danmark for vores børn og de kommende generationer.

I Nykredit har vi formuleret tre hovedtemaer for arbejdet med samfundsansvar:

  • Nykredit vil bidrage til udvikling i hele Danmark – til hver en tid.
  • Nykredit vil bidrage til bæredygtig udvikling.
  • Ansvarlig forretningspraksis.

De tre hovedtemaer sætter retningen for Nykredits arbejde med samfundsansvar. Indsatserne under tre hovedtemaer er med til at sikre, at vi bidrager til en langsigtet, stabil og bæredygtig udvikling i samfundet. Du kan læse mere om de tre hovedtemaer nedenfor eller i Rapport om Samfundsansvar 2020.