USA’s jobmarked kører videre i overnormalt gear

263.000 flere beskæftigede kom der til i USA i november - en del over forventningen blandt analytikere på 200.000, men stort set som i oktober, hvor der blev skabt 261.000 job.

Vi taler altså stadig om ”en alt for høj” jobvækst i USA. Jobvækst over 100.000 vurderes generelt at lede til tiltagende ophedning af arbejdsmarkedet, mens et tal noget under 100.000 har medført afkøling. Og skal afkølingen rigtig kunne mærkes, så skal jobvæksten nok ned omkring 0-50.000 pr måned.

Og med rekord lav arbejdsløshed, bunker af ledige stillinger og lønvækst langt over normalen, så er der behov for en ret markant afkøling af arbejdsmarkedet for, at inflationen kan komme under kontrol. Den afkøling har langtfra indfundet sig endnu.

På det seneste har de finansielle markeder vundet optimismen tilbage med troen på en lidt mere forsigtig fremtoning fra Federal Reserve fremadrettet.  Det kan sagtens vise sig en postgang for tidligt. Der er i hvert ikke meget i signalerne fra arbejdsmarkedet i dag, som giver Federal Reserve megen

Frederik Engholm

Chefstrateg i Nykredit

Ekspert i global økonomi, politik og markeder. Oversætter globale begivenheder til danskerne og viser, hvordan de navigerer sikkert gennem kapitalmarkedernes konstante turbulens.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 1 min

Nationalbanken hæver igen renten mindre end ECB

Nationalbanken har netop annonceret, at man ikke følger ECB en til en, men til gengæld kun hæver renten med 0,35 procentpoint.
Økonomiske analyser | 1 min

ECB med ny forhøjelse på 0,5 procentpoint

Den europæiske centralbank hævede igen i dag renten med 0,5 procentpoint. Dermed er den toneangivende rente i ECB – indskudsrenten – oppe på 2,5%.
Økonomiske analyser | 1 min

Federal Reserve hæver renten - og indikerer yderligere stigninger

Federal Reserve hævede til aften helt som ventet renten med 0,25 procentpoint.