Nykredits Fond

Nykredits arkitekturpris går til partnergruppen bag BIG

Partnerne bag den verdenskendte arkitektgruppe BIG modtager Nykredits arkitekturpris 2018, som er Danmarks største arkitekturpris. Med prisen følger 500.000 kr. til partnerne.

”Nykredit er sat i verden for at finansiere ejendomme. Det er selvfølgelig en særlig fornøjelse, når byggeriet samtidig kan være smukt, innovativt og sætte Danmark på verdenskortet. Det har BIG i særlig grad formået,” siger Nina Smith, formand i Nykredits Fond.

Læs mere

Formålet med Nykredits Fond er at støtte initiativer i dansk erhvervsliv – særligt inden for byggesektoren. Det gør vi blandt andet ved at præmiere projekter, der sætter nye arkitektoniske og kulturelle standarder, som hele Danmark har glæde af.

Fonden kan også give støtte til forskningsmæssige eller kulturelle formål.

Skandinaviens største arkitekturpris

Nykredits Arkitekturpris er Skandinaviens største. Prisen er på 500.000 kr. og uddeles hvert år til en eller flere arkitekter, som – personligt eller gennem deres værker – har gjort noget særligt for byggeriet (fx bygningsarkitektur, bygningskunst eller byplanlægning). Nykredits Fond har uddelt prisen siden 1987.

Modtagere af Arkitekturprisen

Pris til bæredygtighed

Bæredygtighedsprisen er på 250.000 kr. og bliver givet til en eller flere arkitekter, der har særligt fokus på, at arkitektur, miljø og klima går op i en højere enhed. Prisen blev etableret i 2015.

Modtagere af Bæredygtighedsprisen

Pris til byggeriet

Nykredit værdsætter også byggeri ved at uddele priser. Vi følger løbende med i dansk byggeris spændende udvikling og glæder os over årligt at uddele tre arkitekturpriser.

Pris til arkitekttalenter

Nykredits Motivationspris på 250.000 kr. bliver uddelt til en eller flere talentfulde yngre arkitekter, der har gjort sig bemærket i branchen og offentligheden – også uden nødvendigvis at have realiseret nogle projekter. Prisen er tænkt som opmuntring til at fortsætte og videreudvikle et allerede synligt talentfuldt arbejde. Motivationsprisen er uddelt siden 1991.

Modtagere af Motivationsprisen

Bedømmelsesudvalg

Til at spotte årets prismodtagere nedsætter bestyrelsen for Nykredits Fond et bedømmelsesudvalg, som er et arkitekturfagligt firemandsudvalg. Her vurderer man potentielle modtagere og kommer med en indstilling til fondens bestyrelse, som træffer det endelige valg.

Se udvalget