Beskæftigelsen fortsætter sin sejrsgang

Kvinde med ipad

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg igen markant i februar, hvor yderligere 5300 personer kom i job. I februar var der således 3.014.700 lønmodtagere. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.

- Beskæftigelsen kender kun vej i øjeblikket, og det er opad. Det er egentlig ikke overraskende. Aktiviteten i dansk økonomi er tårnhøj, og voksede ifølge det seneste nationalregnskab med massive 2,6% fra 3. til 4. kvartal. En sådan vækstrate er som regel noget, man ser over et helt år.

- Danske produkter og services er i høj kurs både herhjemme og i udlandet. Medicinalindustrien står i en ekstraordinært god situation. Det presser beskæftigelsen lidt op, men ikke meget. Mere vigtigt er formentlig den indenlandske efterspørgsel. Privatforbruget var stigende i samtlige kvartaler i 2023 ifølge nationalregnskabet, og meget peger i retning af, at det fortsætter. Det kræver flere medarbejdere.

- Udsigterne er relativt fornuftige. Danskernes lønninger stiger i et højt tempo, og inflationen er lav. Det giver mere luft i budgettet – og endnu større privatforbrug fremadrettet. Men der er også dele af økonomien, hvor der er tilbagegang. Og det tager som regel lidt tid inden den tilbagegang ses i beskæftigelsestallene.

- Nykredits bedste bud er, at beskæftigelsen fortsætter med at stige de kommende kvartaler, om end i et mere behersket tempo.

Palle Sørensen

Palle Sørensen

Chief Economist: Describes and defines the Danish economy in broad outline. Nykredit's Chief Economist is an active voice in the public debate and provides economic analyses put into perspective of the current political conditions.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 3 min

Udbuddet af boliger til salg fortsætter med at stige

Boligsiden har offentliggjort deres boligudbudsstatistik for april 2024. Tallene viser et fortsat stigende udbud af både, huse, ejerlejligheder og sommerhuse til salg. Konkret er er var der ultimo april samlet set 48.674 huse, ejerlejligheder og sommerhuse til salg.
Økonomiske analyser | 2 min

USA: Solid jobvækst, men ingen bremse for lempelser

Jobvæksten i USA er stadig ganske solid. Beskæftigelsen steg med 175.000 i april mod 315.000 marts (revideret). Et stykke under forventningen på 240.000, men det meste af ”misset” ligger den offentlige sektor.
Økonomiske analyser | 2 min

Federal Reserve et stykke fra rentesænkninger

Der var selvfølgelig ingen snak om akutte rentesænkninger på dagens møde. Det har stået klart længe.