Amerikansk jobvækst bremser kraftigt op … som forventet

Mand og kvinde kigger på computer

Trods en fremgang på 1,8,mio, så er vi et stykke fra foregående måneders stigninger på hhv. knap 3 og 5 millioner nye job.

Fremgangen lå en spids over det forventede på 1,5 mio.

Der er ikke noget overraskende, i at jobvæksten taber fart. Stigende smitte i de såkaldte solstater i USA i juni og juli har ført til strammere restriktioner. Det er bl.a. slået igennem i en mere svingende udvikling i fx ugentlig ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse. Derfor kommer det ikke som et enormt chok, at jobtallet ikke er så stærkt i juli.

Et lidt langsommere fremgang på arbejdsmarkedet i juli kan ende med at få en positiv effekt. Det mindsker nemlig risikoen for at de amerikanske politikere i Kongressen tør satse på, at økonomien kan klare sig uden så meget støtte. Det svage tal kan måske netop medvirke til at forhandlinger i Kongressen om ny runde støtte til forbrugerne via forhøjet understøttelse og andre overførsler kommer på gled.

Vi venter yderligere jobfremgang i de kommende måneder, men stigninger på adskillige millioner på en måned kommer vi næppe til at se mere til.

Arbejdsløsheden lander i juli på 10,2%. Der skal nærmest ske mirakler, hvis ikke Trump må gå til valg med en arbejdsløshed på over 8%. Han kan slå på Kina, men næppe prale med økonomien.

Frederik Engholm

Chief Strategist: Describes and defines the global economy and the investment market in a broad perspective, including Nykredit's views on the investment, fixed income, foreign exchange and equity markets.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 2 min

Federal Reserves møde i morgen aften

Ingen forventer renteændringer på onsdagens FOMC-møde. Alligevel bliver mødet oven på marts måneds høje inflationstal interessant. For hvordan fordøjer medlemmerne af FOMC inflations-, job- og vækstsignaler, og hvor meget har det påvirket de signaler, de ønsker at sende om pengepolitikken?
Økonomiske analyser | 1 min

Fortsat fald i kerneinflation giver ECB grønt lys

Inflationen i eurozonen landede på 2,4% i april målt over 12 måneder. Det var uændret i forhold til marts måned.
Økonomiske analyser | 1 min

Stimen er brudt – nu stiger ledigheden ikke længere

Ledigheden var uændret i marts. Det viser dagens ledighedsindikatortal fra Danmarks Statistik. Det er 2. måned i træk at ledigheden er uændret.