Solid stigning i europæisk erhvervsbarometer – spænder ikke ben for rentenedsættelser

EU flag med blå himmel i baggrunden

PMI for eurozonen steg pænt i april. Det samlede indeks steg fra 50,3 i marts til 51,4 i april.

Stigningen erhvervsbarometret er særligt trukket af en meget stor stigning i servicesektoren, mens industrien forværres og forbliver på et trægt niveau, der peger på tilbagegang.

Vi har efter hånden haft en række måneder, hvor PMI-tallene er bedret og det peger – helt i tråd med vores forventninger – på, at eurozonens økonomi kan slippe ud af den dvale, som den har befundet sig i de sidste 5 kvartaler.

Bedringen er også nogenlunde i tråd med forventningerne hos den europæiske centralbank, så den positive udviklingen bør ikke spænde ben for en rentenedsættelse i juni. Det kræver langt stærkere vækstsignaler. Dagens tal peger trods alt blot på ganske beskeden økonomisk vækst i eurozonen.

Frederik Engholm

Chefstrateg: Beskriver og definerer de store linjer i global økonomi og investeringsforhold. Herunder Nykredits holdning til investering, rente-, valuta- og aktiemarkedet.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 3 min

Udbuddet af boliger til salg fortsætter med at stige

Boligsiden har offentliggjort deres boligudbudsstatistik for april 2024. Tallene viser et fortsat stigende udbud af både, huse, ejerlejligheder og sommerhuse til salg. Konkret er er var der ultimo april samlet set 48.674 huse, ejerlejligheder og sommerhuse til salg.
Økonomiske analyser | 2 min

USA: Solid jobvækst, men ingen bremse for lempelser

Jobvæksten i USA er stadig ganske solid. Beskæftigelsen steg med 175.000 i april mod 315.000 marts (revideret). Et stykke under forventningen på 240.000, men det meste af ”misset” ligger den offentlige sektor.
Økonomiske analyser | 2 min

Federal Reserve et stykke fra rentesænkninger

Der var selvfølgelig ingen snak om akutte rentesænkninger på dagens møde. Det har stået klart længe.