Federal Reserve et stykke fra rentesænkninger

Facaden på Federal Reserve

Der var selvfølgelig ingen snak om akutte rentesænkninger på dagens møde. Det har stået klart længe.

Den amerikanske centralbank har tydeligvis fået længere vej til første rentenedsættelse, end den tidligere havde håbet, det ville være tilfældet på nuværende tidspunkt. Det fremgår ret klart af pressemeddelelsen. 

På de sidste møder har centralbanken ønsket sig lidt mere sikkerhed for, at inflationen bevæger sig mod målsætningen. Nu noterer Federal Reserve sig, at inflationen ikke har vist bedring over de seneste måneder.

Det står ret klar, at selvom der er gået nogen tid, og vi derfor burde bevæge os tættere på at være i mål, så er det ikke gået sådan, da signalerne fra økonomien har indikeret at der simpelthen er længere vej end først antaget.

Men det er overhovedet ingen overraskelse, at dette er signalet fra Federaal Reserve. Vi har alle kunne se inflationstallene bliver forværret de sidste måneder, mens både Fed-formand, Jereom Powell og stort set alle centralbanken andre medlemmer har brugt  den sidste tid på at italesætte, at der var længere vej til rentenedsættelse.

Vi venter en afdæmpning i inflationstallene over de kommende måneder, og ser derfor også rige mulighed for nogle rentenedsættelser i 2024.  

På dagens møde skruer Federal Reserve ned fra balancereduktionen, og sælger fra juni færre obligationer hver måned.

Frederik Engholm

Frederik Engholm

Chefstrateg i Nykredit

Ekspert i global økonomi, politik og markeder. Oversætter globale begivenheder til danskerne og viser, hvordan de navigerer sikkert gennem kapitalmarkedernes konstante turbulens.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 1 min

Kedelig læsning her til morgen – industriproduktionen i markant fald i marts

Dansk industriproduktion faldt med 5,2% i marts. Faldet er drevet af både medicinalindustrien og resten af industrivirksomhederne.
Økonomiske analyser | 3 min

Overraskende stor stigning i ejerlejlighedspriserne i april - og især i København

Boligsiden har offentliggjort deres boligprisstatistik for april 2024. Tallene viser stigende priser på både huse, ejerlejligheder og sommerhuse. Den seneste måned er huspriserne således steget 1,3%, ejerlejlighederne med 1,4% og sommerhuse med 2,7%.
Økonomiske analyser | 3 min

Udbuddet af boliger til salg fortsætter med at stige

Boligsiden har offentliggjort deres boligudbudsstatistik for april 2024. Tallene viser et fortsat stigende udbud af både, huse, ejerlejligheder og sommerhuse til salg. Konkret er er var der ultimo april samlet set 48.674 huse, ejerlejligheder og sommerhuse til salg.