Kedelig læsning her til morgen – industriproduktionen i markant fald i marts

Industrimaskine

Dansk industriproduktion faldt med 5,2% i marts. Faldet er drevet af både medicinalindustrien og resten af industrivirksomhederne.

Det lover ikke godt for dansk økonomi i første kvartal – samlet faldt industriproduktionen med 1,3% i 1. kvartal i forhold til 4. kvartal 2023. Generelt er industriproduktionen et godt mål for udviklingen i nettoeksporten, og er dermed medvirkende til at sætte retningen for væksten i hele samfundet.

Danske industrivirksomheder løber dog stadigvæk samlet set fra industrivirksomhederne i udlandet. Men som det fleste efterhånden ved, så skyldes det stort set udelukkende den danske succes i medicinalindustrien. Resten af industrien producere stort set det samme som før pandemien.

Industriproduktionen svinger meget måned for måned – ikke mindst de senere år, hvor medicinalproduktionen har fået en meget fremtrædende rolle. Så vi skal være en smule påpasselige i fortolkningen af tallene. Og I Nykredit tror vi da heller ikke, at der er tale om en ny trend.   

Palle Sørensen

Palle Sørensen

Cheføkonom i Nykredit

Beskriver og definerer de store linjer i dansk økonomi. Nykredits cheføkonom er en aktiv stemme i samfundsdebatten ligesom cheføkonomen forholder sig til politiske rammebetingelser.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 3 min

Overraskende stor stigning i ejerlejlighedspriserne i april - og især i København

Boligsiden har offentliggjort deres boligprisstatistik for april 2024. Tallene viser stigende priser på både huse, ejerlejligheder og sommerhuse. Den seneste måned er huspriserne således steget 1,3%, ejerlejlighederne med 1,4% og sommerhuse med 2,7%.
Økonomiske analyser | 3 min

Udbuddet af boliger til salg fortsætter med at stige

Boligsiden har offentliggjort deres boligudbudsstatistik for april 2024. Tallene viser et fortsat stigende udbud af både, huse, ejerlejligheder og sommerhuse til salg. Konkret er er var der ultimo april samlet set 48.674 huse, ejerlejligheder og sommerhuse til salg.
Økonomiske analyser | 2 min

USA: Solid jobvækst, men ingen bremse for lempelser

Jobvæksten i USA er stadig ganske solid. Beskæftigelsen steg med 175.000 i april mod 315.000 marts (revideret). Et stykke under forventningen på 240.000, men det meste af ”misset” ligger den offentlige sektor.