Solid fremgang i amerikansk beskæftigelse – helt som ventet

Amerikansk jobmarked viser stadig pæn fremgang trods handelskrig og svækket global vækst.

Mens handelskrigen eskalerer i baggrunden, så kan man glæde sig over, at amerikanske virksomheder i hvert fald i juli fortsatte med at ansætte folk. Beskæftigelsen steg således med 164.000 personer, stort set på linje med forventningen på 165.000. Til gengæld nedjusteres de to foregående måneder med godt 41.000.

Som også den amerikanske centralbank konkluderede det tidligere på ugen, så ser økonomien stadig ganske robust ud med en jobskabelse på langt over de 100.000, som er ligevægtsniveauet på længere sigt.

Timelønsvæksten steg med 3,2% år/år – op fra 3,1% i forrige måned men stadig lidt svagere end tidligere på året.

Dagens tal kan være positivt påvirket af, at det amerikanske ”census bureau” er i gang med at opmande for at kunne forestå den tiårige folketælling, der løber indtil sommeren 2020. Bureauet anslår selv, at 40.0000-60.000 personer skal ansættes over de kommende 2-3 måneder, så det kan have boostet dagens tal med adskillige 1.000’ende.

Uanset tallet i dag, så er fokus lige nu ikke på ”gamle tal” fra juli, men snarere på hvordan den seneste eskalering i handelskrigen kommer til at udvikle sig. Det er derfor næppe dette, der kommer til at bringe ro på markederne.

Det er formegentlig også udviklingen i handelskrigen, der kommer til at afgøre om Federal Reserve skal sænke renten en eller flere gangen foruden den forhøjelse, den allerede leverede i onsdags.

Frederik Engholm

Chefstrateg: Beskriver og definerer de store linjer i global økonomi og investeringsforhold. Herunder Nykredits holdning til investering, rente-, valuta- og aktiemarkedet.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 2 min

Tysk industri viser beskeden bedring

Tysk industri viser lille bedring i august – giver mindre skub op i renten
Økonomiske analyser | 3 min

Danskeres appetit på sommerhuse vokser og vokser

Der er i de første 7 måneder af 2019 solgt 5.899 sommerhuse, hvilket er 568 flere end i samme periode i 2018, og svarer til en stigning på hele 11%. Og 2018 var på ingen måde et dårligt år for sommerhussalget.
Økonomiske analyser | 2 min

Global usikkerhed preller af på de danske forbrugere

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at forbrugertilliden steg fra 2,9 i juli til 6.3 i august.