Solid fremgang i amerikansk beskæftigelse – helt som ventet

Amerikansk jobmarked viser stadig pæn fremgang trods handelskrig og svækket global vækst.

Mens handelskrigen eskalerer i baggrunden, så kan man glæde sig over, at amerikanske virksomheder i hvert fald i juli fortsatte med at ansætte folk. Beskæftigelsen steg således med 164.000 personer, stort set på linje med forventningen på 165.000. Til gengæld nedjusteres de to foregående måneder med godt 41.000.

Som også den amerikanske centralbank konkluderede det tidligere på ugen, så ser økonomien stadig ganske robust ud med en jobskabelse på langt over de 100.000, som er ligevægtsniveauet på længere sigt.

Timelønsvæksten steg med 3,2% år/år – op fra 3,1% i forrige måned men stadig lidt svagere end tidligere på året.

Dagens tal kan være positivt påvirket af, at det amerikanske ”census bureau” er i gang med at opmande for at kunne forestå den tiårige folketælling, der løber indtil sommeren 2020. Bureauet anslår selv, at 40.0000-60.000 personer skal ansættes over de kommende 2-3 måneder, så det kan have boostet dagens tal med adskillige 1.000’ende.

Uanset tallet i dag, så er fokus lige nu ikke på ”gamle tal” fra juli, men snarere på hvordan den seneste eskalering i handelskrigen kommer til at udvikle sig. Det er derfor næppe dette, der kommer til at bringe ro på markederne.

Det er formegentlig også udviklingen i handelskrigen, der kommer til at afgøre om Federal Reserve skal sænke renten en eller flere gangen foruden den forhøjelse, den allerede leverede i onsdags.

Frederik Engholm

Chefstrateg: Beskriver og definerer de store linjer i global økonomi og investeringsforhold. Herunder Nykredits holdning til investering, rente-, valuta- og aktiemarkedet.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 2 min

Lille fremgang i privat beskæftigelse i november

Den private beskæftigelse steg med knap 1.000 personer, mens den offentlig faldt nogenlunde tilsvarende
Økonomiske analyser | 2 min

Svensk inflation holder stand, mens kapacitetspresset daler

Den svenske inflation (CPI) var 1,8% i december, viser de seneste tal fra det svenske statistikbureau. Det er uændret i forhold til november
Økonomiske analyser | 3 min

2019 fik laveste antal tvangsauktioner i 12 år- største fald ses i Region Sjælland

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 2019 samlet var 2.236 tvangsauktioner.