De kronede dage i detailhandlen fortsætter

Mennesker på et lager

Detailsalget steg med 2,2% fra januar til februar, når der korrigeres for normale sæsonudsving og prisudviklingen. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmark Statistik.

Danskerne skruede virkelig op for forbruget hen mod slutningen af sidste år, og meget tyder altså på, at det ikke var midlertidigt og fortsætter.

Årsagen skal selvfølgelig findes i den massive fremgang, som danskerne oplever i deres købekraft. Inflation er helt i bund og lønningerne (i første omgang i det private) stiger i et historisk stort tempo. En del af den fremgang bliver tydeligvis konvergeret til yderligere forbrug – et godt udgangspunkt for væksten i samfundet her i starten af det nye år.Detailhandlen er formentlig også hjulpet på vej af lidt mere optimistiske forbrugere. De seneste forbrugertillidsmålinger ligger ok, men er stadigvæk svagt negative. Og når vi fx er knap så bange for at miste vores job, så sidder pengene lidt løsere.

Der er udsigt til yderligere fremgang i detailsalget. I Nykredit venter vi, at detailsalget vil stige her i det nye år, da der vil komme yderligere medvind til danskernes privatøkonomi

Palle Sørensen

Palle Sørensen

Cheføkonom i Nykredit

Beskriver og definerer de store linjer i dansk økonomi. Nykredits cheføkonom er en aktiv stemme i samfundsdebatten ligesom cheføkonomen forholder sig til politiske rammebetingelser.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 1 min

Solid stigning i europæisk erhvervsbarometer – spænder ikke ben for rentenedsættelser

PMI for eurozonen steg pænt i april. Det samlede indeks steg fra 50,3 i marts til 51,4 i april.
Økonomiske analyser | 1 min

Beskæftigelsen fortsætter sin sejrsgang

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg igen markant i februar, hvor yderligere 5300 personer kom i job. I februar var der således 3.014.700 lønmodtagere. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.
Økonomiske analyser | 3 min

Salget af ejerlejligheder steg massivt i marts - dog fortsat lavt niveau historisk set

Boligsiden har offentliggjort handelstal for marts 2024. Tallene viser, at salget af ejerlejligheder steg igen i marts, men niveauet er dog historisk set fortsat i den lave ende uden dog at indikere en krise på markedet.