Udbuddet af boliger til salg banker videre

Udbuddet stiger i alle regioner, men det er i Hovedstadsregionen, at udbuddet stiger hurtigst og også der, hvor vi nu ser priserne falde mest.

Region Hovedstaden er hårdest ramt

Prisen på et hus i Hovedstaden er så høj, at køberne efter de markante rentestigninger ikke længere har råd til at købe med det nuværende prisniveau. Prisfald er hovednøglen til at låse boligmarkedet i Hovedstaden op, men det er også klar, at de seneste ugers rentefald kan betyde flere lukkede bolighandler. 

Udbuddet af sommerhuse til salg er endelig på vej op

Udbuddet af sommerhuse ligger fortsat meget lavt, men er nu begyndt at stige. Det går dog kun meget langsomt, hvilket vidner om, at kun meget få danskere sommerhusejere føler behov for at sælge deres fritidsbolig – selvom man potentielt fortsat kan få en god pris for den, så finder de tilsyneladende større værdi i at eje huset. Udlejningsmulighederne er fortsat også meget gunstige og kan give et godt bidrag til de omkostninger, der er ved at eje sommerhus. Vi forventer dog, at også sommerhusmarkedet vil rammes af den mere dystre udsigt for danskernes privatøkonomi og de højere renter, men indtil videre holdes hånden under priserne af det lave udbud.

Mira Lie Nielsen

Boligøkonom: Rådgiver og inspirerer boligejerne om boligfinansiering, boligpriser og udviklingen på boligmarkedet.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 1 min

Nationalbanken hæver igen renten mindre end ECB

Nationalbanken har netop annonceret, at man ikke følger ECB en til en, men til gengæld kun hæver renten med 0,35 procentpoint.
Økonomiske analyser | 1 min

ECB med ny forhøjelse på 0,5 procentpoint

Den europæiske centralbank hævede igen i dag renten med 0,5 procentpoint. Dermed er den toneangivende rente i ECB – indskudsrenten – oppe på 2,5%.
Økonomiske analyser | 1 min

Federal Reserve hæver renten - og indikerer yderligere stigninger

Federal Reserve hævede til aften helt som ventet renten med 0,25 procentpoint.