ECB holder renten uændret – men forventes at sænke renten i juni

ECB

ECB holdt helt som ventet renten uændret på dagens rentemøde

Enkelte ECB-medlemmer har i de foregående uger talt for lempelser allerede på dagens møde, men det store flertal har længe virket ganske enige om, at den første nedsættelse af renten bør falde i juni.

Det er også både vores forventning, at ECB sænker renten første gang til juni.

Der har været snak, hvorvidt et lidt forværrede inflationsbillede i USA og dermed risiko for senere og færre sænkninger fra Federal Reserve skulle påvirke ECB. Vi mener ikke det bør være udslagsgivende, da situationen i de to økonomier er helt forskellig. Eurozonen har i langt større grad behov for lempelser af politikken.

Hvis ECB sænker renten før den amerikanske centralbank, så får det en lidt større positiv effekt på væksten via en svagere valutakurs og styrket eksport, mens det giver lidt højere inflation. Men de effekter vender ikke op og ned på beslutningen, men kan højest influere en på omfanget af lempelser  over det kommende år.

Pressemødet lidt senere vil give os flere svar på, hvor stor appetitten i styringsrådet er på lempelser på kort sigt

Frederik Engholm

Frederik Engholm

Chefstrateg i Nykredit

Ekspert i global økonomi, politik og markeder. Oversætter globale begivenheder til danskerne og viser, hvordan de navigerer sikkert gennem kapitalmarkedernes konstante turbulens.

Relaterede Artikler

Økonomiske analyser | 1 min

Solid stigning i europæisk erhvervsbarometer – spænder ikke ben for rentenedsættelser

PMI for eurozonen steg pænt i april. Det samlede indeks steg fra 50,3 i marts til 51,4 i april.
Økonomiske analyser | 1 min

Beskæftigelsen fortsætter sin sejrsgang

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg igen markant i februar, hvor yderligere 5300 personer kom i job. I februar var der således 3.014.700 lønmodtagere. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.
Økonomiske analyser | 3 min

Salget af ejerlejligheder steg massivt i marts - dog fortsat lavt niveau historisk set

Boligsiden har offentliggjort handelstal for marts 2024. Tallene viser, at salget af ejerlejligheder steg igen i marts, men niveauet er dog historisk set fortsat i den lave ende uden dog at indikere en krise på markedet.